[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Chyba jest jak kolega kowaltom99 pisze. Przeciwmglowe swiecily sie caly czas. Czy to po wlaczeniu drogowych czy po mignieciu dlugimi.
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzZamieszczone przez uli07Ok, moze tez tak byc. Sprawdze.
Chodzilo mi o cos takiego (wiem, ze to Golf VII):
https://www.youtube.com/watch?v=ArTMpUxH_00
Vcds'em raczej tego nie włączysz, ale z ciekawości jak znajdziesz to opisz.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez uli07Ok, moze tez tak byc. Sprawdze.
https://www.youtube.com/watch?v=ArTMpUxH_00
Vcds'em raczej tego nie włączysz, ale z ciekawości jak znajdziesz to opisz.
Zostaw komentarz:
-
-
Ok, moze tez tak byc. Sprawdze.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez uli07Koledzy, jest sobie taka opcja Front Fog Lights deactivated/inactive with High Beam, a wiec zapalanie przeciwmgłowych podczas dawania sygnaly tzw. "dlugimi". Jesli moje zalozenie jest sluszne to check w tej opcji wylacza te dodatkowe swiatla. U mnie opcja nie jest zaznaczona, a wiec przeciwmgłowe powinny sie swiecic. Tak sie jednak nie dzieje. Ktos ma ta opcje uruchomiona i moze pomoc?
Jak masz zaptaszkowany ten bit, to gdy masz włączone przeciwmgielne z przodu i przełączysz światła z drogowych na długie to wyłączą się przeciwmgielne.
VCDS 5 minut i będzie wiadomo.
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy, jest sobie taka opcja Front Fog Lights deactivated/inactive with High Beam, a wiec zapalanie przeciwmgłowych podczas dawania sygnaly tzw. "dlugimi". Jesli moje zalozenie jest sluszne to check w tej opcji wylacza te dodatkowe swiatla. U mnie opcja nie jest zaznaczona, a wiec przeciwmgłowe powinny sie swiecic. Tak sie jednak nie dzieje. Ktos ma ta opcje uruchomiona i moze pomoc?
Zostaw komentarz:
-
-
W chwili obecnej mam ustawiony tryb skandynawski po przekreceniu stacyjki wszystko swieci jak to zmienić na amerykański
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Czy jest możliwość aktywowania w Octavi II 2012 trybu amerykańskiego świateł?
Zostaw komentarz:
-
-
Dzisiejszy NIE_MAXI przypomina mi czasami komputery utylizowane z banku, gdzie na monitorach przez 10-15lat wyświetlany był jeden program i tak się monitor wypalił ze zostało to w tle.
NIE_MAXi nie ma graficznego wyświetlacza, a najlepsze jest to ze nawet PL menu można wybrać przez VCDS-a i VCDS zatwierdzi
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolTrusek, poczekaj - na zlocie pokukamy
Zostaw komentarz:
-
-
... to moze zapytam inaczej - moze wiecie co mozna (jezeli wogole) dodac/doprogramowac do NIE_MaxiDota.
Probowal ktos?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Trusekczy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r
Zostaw komentarz:
-
-
Qrde - nie jestem pewien ale moj kolega model 2013, nie maxidota i chyba ma wskazanie temp. oleju. Jutro zapytam.
Zostaw komentarz:
-
-
bez MaxiDota nie da rady, cyba że kupisz dobie ELMa do zlącza i odczytasz na smartfonie
Zostaw komentarz:
-
-
Jesli nie macie nic przeciwko to ponowie pytanie.
...czy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jaskchŻeby wyłączyć dodatkowy ruch przednich wycieraczek musisz wybrać Wischer zamiast Bordnetza, a w nim odznaczyć bit 3 w 1 bajcie.
Zostaw komentarz:
-
-
Resetował ktoś inspekcje w romsterze ? rocznik 2012 z maxidotem, jak próbowałem vcds zrobić sri reset tak jak w octavi to wyskakuje komunikat i pisze coś żeby wejść w instrument/adaptacion i resetować "esi reset esi" ale czy to wystarczy czy trzeba coś jeszcze zrobić ?
Zostaw komentarz:
-
-
Żeby wyłączyć dodatkowy ruch przednich wycieraczek musisz wybrać Wischer zamiast Bordnetza, a w nim odznaczyć bit 3 w 1 bajcie.
Zostaw komentarz:
-
-
Patrzylem dzis w kodowania..... i nigdzie nie widze żeby wylaczyć dodatkowy ruch wycieraczek przednich tj. po spryskaniu szyby wyciaraczki lataja chyba ze 4 razy.....i później po 3-4 sek jeszcze raz lecą - i ten jeden raz bym usunął.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EnriquezOpcja przetarcia przedniej szyby działa tylko podczas jazdy.
Zamieszczone przez kadmarnie znalazłem możliwości aktywowania doświetlania zakrętów poprzez włączenie kierunkowskazu - działa tylko na skręt kierownicą
Zostaw komentarz:
-
-
w FL, nie ma wprost opcji drugiego przeciwmgielnego - jak chcesz się bawić, to musisz przekopać bajt 18, może uda Ci się coś ciekawego znaleźć - mnie się nie udało - jak działały przeciwmgielne to nie działały dzienne i tak w kółko Macieju.
Opcja przetarcia przedniej szyby działa tylko podczas jazdy.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marbabZamieszczone przez Truseka trenowal ktos z was temat wlaczenia drugiego przeciwmgielnego tylnego?
Niestety nie znalazłem opcji włączenia drugiego tylnego przeciwmgielnego, nie udało mi się również aktywować dodatkowego ruchu przedniej wycieraczki pomimo zaptaszkowania tej pozycji, nie znalazłem możliwości aktywowania doświetlania zakrętów poprzez włączenie kierunkowskazu - działa tylko na skręt kierownicą, no i niestety łudziłem się, że uda mi się aktywować wyświetlanie prędkości na którą jest ustawiony tempomat ale niestety programik wypluł, że kanał nieaktywny i nie było dyskusji :P
No ale żeby nie było, ze zmarnowałem godzinę - udało mi się wyłączyć cornery przy biegu wstecznym, no i aktywowałem sobie dodatkowe przetarcie tylnej szyby.
Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać opcji do aktywowania drugiego tylnego przeciwmgielnego i dlaczego dodatkowe przetarcie przedniej szyby nie chce się aktywować pomimo zaznaczenia tej opcji?
Moje autko to OIIFL z 2009r. MY2010
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: