[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• uli07
    odpowiedział(a)
    Chyba jest jak kolega kowaltom99 pisze. Przeciwmglowe swiecily sie caly czas. Czy to po wlaczeniu drogowych czy po mignieciu dlugimi.

Zostaw komentarz:

• canecorso
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez cysterniarz
    Zamieszczone przez uli07
    Ok, moze tez tak byc. Sprawdze.
    Chodzilo mi o cos takiego (wiem, ze to Golf VII):
    https://www.youtube.com/watch?v=ArTMpUxH_00
    takiego moda miałem kiedyś w bmw ale kabelkami z diodą.
    Vcds'em raczej tego nie włączysz, ale z ciekawości jak znajdziesz to opisz.
    Ja też tak kiedyś sobie zrobiłem w Polonezie ale właśnie z diodą.

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez uli07
    https://www.youtube.com/watch?v=ArTMpUxH_00
    takiego moda miałem kiedyś w bmw ale kabelkami z diodą.
    Vcds'em raczej tego nie włączysz, ale z ciekawości jak znajdziesz to opisz.

Zostaw komentarz:

• uli07
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• kowaltom99
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez uli07
    Koledzy, jest sobie taka opcja Front Fog Lights deactivated/inactive with High Beam, a wiec zapalanie przeciwmgłowych podczas dawania sygnaly tzw. "dlugimi". Jesli moje zalozenie jest sluszne to check w tej opcji wylacza te dodatkowe swiatla. U mnie opcja nie jest zaznaczona, a wiec przeciwmgłowe powinny sie swiecic. Tak sie jednak nie dzieje. Ktos ma ta opcje uruchomiona i moze pomoc?
    Ja to rozumiem inaczej.
    Jak masz zaptaszkowany ten bit, to gdy masz włączone przeciwmgielne z przodu i przełączysz światła z drogowych na długie to wyłączą się przeciwmgielne.
    VCDS 5 minut i będzie wiadomo.

Zostaw komentarz:

• uli07
    odpowiedział(a)
    Koledzy, jest sobie taka opcja Front Fog Lights deactivated/inactive with High Beam, a wiec zapalanie przeciwmgłowych podczas dawania sygnaly tzw. "dlugimi". Jesli moje zalozenie jest sluszne to check w tej opcji wylacza te dodatkowe swiatla. U mnie opcja nie jest zaznaczona, a wiec przeciwmgłowe powinny sie swiecic. Tak sie jednak nie dzieje. Ktos ma ta opcje uruchomiona i moze pomoc?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    W chwili obecnej mam ustawiony tryb skandynawski po przekreceniu stacyjki wszystko swieci jak to zmienić na amerykański

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    yes sir
    bajt 11 bit 0 o ile pamiętam

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Witam
    Czy jest możliwość aktywowania w Octavi II 2012 trybu amerykańskiego świateł?

Zostaw komentarz:

• spacewalker
    odpowiedział(a)
    Dzisiejszy NIE_MAXI przypomina mi czasami komputery utylizowane z banku, gdzie na monitorach przez 10-15lat wyświetlany był jeden program i tak się monitor wypalił ze zostało to w tle.
    NIE_MAXi nie ma graficznego wyświetlacza, a najlepsze jest to ze nawet PL menu można wybrać przez VCDS-a i VCDS zatwierdzi

Zostaw komentarz:

• rodaczek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    Trusek, poczekaj - na zlocie pokukamy
    Będę kibicował

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Trusek, poczekaj - na zlocie pokukamy

Zostaw komentarz:

• Trusek
    odpowiedział(a)
    ... to moze zapytam inaczej - moze wiecie co mozna (jezeli wogole) dodac/doprogramowac do NIE_MaxiDota.
    Probowal ktos?

Zostaw komentarz:

• rodaczek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Trusek
    czy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r
    Jakby się dało to by było super. Też o tym myślałem.

Zostaw komentarz:

• Trusek
    odpowiedział(a)
    Qrde - nie jestem pewien ale moj kolega model 2013, nie maxidota i chyba ma wskazanie temp. oleju. Jutro zapytam.

Zostaw komentarz:

• __atomek__
    odpowiedział(a)
    bez MaxiDota nie da rady, cyba że kupisz dobie ELMa do zlącza i odczytasz na smartfonie

Zostaw komentarz:

• Trusek
    odpowiedział(a)
    Jesli nie macie nic przeciwko to ponowie pytanie.

...czy da sie uruchomic wskazanie TEMPERATURY OLEJU w liczniku bez MaxiDota, auto z marca 2009r.

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jaskch
    Żeby wyłączyć dodatkowy ruch przednich wycieraczek musisz wybrać Wischer zamiast Bordnetza, a w nim odznaczyć bit 3 w 1 bajcie.
    i zrobione :diabelski_usmiech Dzięki

Zostaw komentarz:

• __atomek__
    odpowiedział(a)
    dokładnie - musisz wejśc w sterownik zegarów....

Zostaw komentarz:

• conan
    odpowiedział(a)
    Resetował ktoś inspekcje w romsterze ? rocznik 2012 z maxidotem, jak próbowałem vcds zrobić sri reset tak jak w octavi to wyskakuje komunikat i pisze coś żeby wejść w instrument/adaptacion i resetować "esi reset esi" ale czy to wystarczy czy trzeba coś jeszcze zrobić ?

Zostaw komentarz:

• jaskch
    odpowiedział(a)
    Żeby wyłączyć dodatkowy ruch przednich wycieraczek musisz wybrać Wischer zamiast Bordnetza, a w nim odznaczyć bit 3 w 1 bajcie.

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Patrzylem dzis w kodowania..... i nigdzie nie widze żeby wylaczyć dodatkowy ruch wycieraczek przednich tj. po spryskaniu szyby wyciaraczki lataja chyba ze 4 razy.....i później po 3-4 sek jeszcze raz lecą - i ten jeden raz bym usunął.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Opcja przetarcia przedniej szyby działa tylko podczas jazdy.
    i do tego IMHO jest bez sensu, bo zanim przetrze szybę to ona jest sucha od wiatru i wycieraczka jedzie po suchym

Zamieszczone przez kadmar
    nie znalazłem możliwości aktywowania doświetlania zakrętów poprzez włączenie kierunkowskazu - działa tylko na skręt kierownicą
    Bajt 17 bit 0

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    w FL, nie ma wprost opcji drugiego przeciwmgielnego - jak chcesz się bawić, to musisz przekopać bajt 18, może uda Ci się coś ciekawego znaleźć - mnie się nie udało - jak działały przeciwmgielne to nie działały dzienne i tak w kółko Macieju.

Opcja przetarcia przedniej szyby działa tylko podczas jazdy.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marbab
    Zamieszczone przez Trusek
    a trenowal ktos z was temat wlaczenia drugiego przeciwmgielnego tylnego?
    to to nawet jest w O2 przed FL. Nie ma co tam trenowac, poprostu zaznaczasz pozycje w kodowaniu. Jest tez opcja przeciwmgielne jako stopy.
    nosz k.... - tylko tyle nasunęło mi się na koniec godzinnego siedzenia w garażu z laptopem na kolanach :/
    Niestety nie znalazłem opcji włączenia drugiego tylnego przeciwmgielnego, nie udało mi się również aktywować dodatkowego ruchu przedniej wycieraczki pomimo zaptaszkowania tej pozycji, nie znalazłem możliwości aktywowania doświetlania zakrętów poprzez włączenie kierunkowskazu - działa tylko na skręt kierownicą, no i niestety łudziłem się, że uda mi się aktywować wyświetlanie prędkości na którą jest ustawiony tempomat ale niestety programik wypluł, że kanał nieaktywny i nie było dyskusji :P
    No ale żeby nie było, ze zmarnowałem godzinę - udało mi się wyłączyć cornery przy biegu wstecznym, no i aktywowałem sobie dodatkowe przetarcie tylnej szyby.

Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać opcji do aktywowania drugiego tylnego przeciwmgielnego i dlaczego dodatkowe przetarcie przedniej szyby nie chce się aktywować pomimo zaznaczenia tej opcji?
    Moje autko to OIIFL z 2009r. MY2010

Zostaw komentarz:

Pracuję...